Hopp til innhold
Gi gaven videre
Strømmestiftelsen

Strømmestiftelsen

Strømmestiftelsen

Strømmestiftelsen hjelper de fattigste, slik at de kan stå på egne ben og bli sjef i eget liv. Dette gjør de ved å tilby utdanning, at mennesker får sine rettigheter oppfylt, gis jobbmuligheter via utdanning og mikrolån, og tilbud om livsmestringskurs til ungdommer.

Korona-krisen har ført til at millioner av fattige barn i Afrika og Asia har mistet skolegangen sin. Grunnen er at mange foreldre har mistet jobben og kan derfor ikke lenger betale for skoleplassen.

Alternativet til skolegang er dramatisk for barna, og mange har allerede begynt å jobbe i gullgruvene eller mursteinsfabrikkene. Det er et farlig arbeid.

Gutter står i fare for å rekrutteres av væpnede terrorgrupper som lokker med god lønn og et spennende liv. Jenter risikerer å bli giftet bort altfor tidlig, bli gravid og få barn lenge før kroppen er klar for det.

Det er en skjebne av verste sort for sårbare barn! Vi kan ikke sitte stille og la dette skje. Vi MÅ gjøre noe for dem, og vi trenger din hjelp til det.

Vil du hjelpe barna og betale skoleplassen deres? Det haster!

Strømmestiftelsen har siden 1976 drevet bistandsarbeid. De er én av de ti største bistands- og utviklingsorganisasjoner i Norge. Arbeidet er inspirert av grunnleggernes kristne verdier, hvor fokuset er å bygge samfunn, gi utdanning og skape jobbmuligheter.

Strømmestiftelsen arbeider desentralisert i 11 land. I Vest-Afrika: Mali, Burkina Faso og Niger. I Øst-Afrika: Uganda, Tanzania, Sør-Sudan, Kenya. Og i Asia: Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, Myanmar. Strømmestiftelsens strategi er å drive en effektiv og kompetent organisasjon. De disponerer om lag 200 millioner kroner årlig.

The organization supports the following of the UN's sustainability goals:

Utrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdAnstendig arbeid og økonomisk vekstMindre ulikhetStoppe klimaendringeneFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
The organization is approved by The Norwegian Control Committee for Fundraising