Hopp til innhold
Gi gaven videre

En bærekraftig og meningsfull gave

Gavekortene fra Gi Gaven Videre er en sikker vinner hver gang du vil gi en bærekraftig og meningsfull gave eller premie. Du velger beløp, design og når gavekortet skal sendes. Den som mottar gavekortet velger selv hvilket formål de ønsker å gi gaven sin videre til, og per i dag er det 120 gode formål å velge mellom.

Om gavekortet

Når du bestiller gavekort fra Gi Gaven Videre kan du selv bestemme beløpet på gaven og hvordan gavekortet skal se ut. Du kan bruke en av våre ferdige maler, eller designe gavekortet selv – helt personlig med egne bilder og tekst.

Mottakerne får gavekortet tilsendt på mail, noe som gjør det umulig å miste gaven. Skulle noen glemme å bruke gavekortet før fristen går ut, vil beløpet gå til et formål giveren har valgt ut på forhånd. Du velger dato for utsending og varighet på gavekortet selv.

Fordi gavekortene ikke kan brukes av mottakerne selv eller løses inn i kontanter eller andre verdier, vil det ikke oppstå skatteplikt for mottakerne. Gi Gaven Videre er fritatt mva.

Etter at bestillingen er gjennomført, mottar du faktura med 14 dagers forfall. I de tilfellene der mottaker og bestiller velger at Gi Gaven Videre skal fordele gaver på deres vegne, gjøres dette kvartalsvis basert på styrets vurderinger, sammen med øvrige gaver.

Formålene som kan støttes

De ulike formålene som kan motta gaver via Gi Gaven Videre er kategorisert under spesifikke bærekraftsmål, noe som gjør det enkelt å velge det formålet som jobber for det du er mest opptatt av. Se formålene du kan støtte her.

Slik kjøper du gavekortet:

Hvordan mottaker mottar og bruker gavekortet:

Ofte stilte spørsmål

Hva koster det å bruke Gi Gaven Videre?

Selv om Gi Gaven Videre ikke skal tjene penger, trenger vi å dekke kostnader. Du blir fakturert for et kostnadsbidrag i tillegg til gavebeløpet.

  • Er gavebeløpet under kr. 25.000 faktureres et kostnadsbidrag på 15% av gavebeløpet.
  • Er gavebeløpet mellom kr. 25.000 til kr 250.000 er kostnadsbidraget 10%.
  • Er gavebeløpet mellom kr 250.000 til kr 500.000 er kostnadsbidraget 7,5%.
  • Gavebeløp som overstiger kr 500.000 faktureres et kostnadsbidrag på 5%.

Gi Gaven Videre er et «null-profitt» konsept, og har som mål å redusere kostnadsbidraget over tid gjennom effektiv drift. Gi Gaven Videre er transparent om gavebeløp, kostnadsbidrag og kostnader, og legger ut økonomiske statusrapporter på nettsiden jevnlig.

Er det et minste eller største beløp for gavene?

Nei.

Har gavekortene en utløpsdato?

Nei, dette er digitale gavekort som man ikke kan miste. De lages med en frist for mottaker til å velge sitt formål, men om gavekortet ikke blir brukt i tide så har bestiller valgt et formål som får disse pengene.

Hva skjer med gavesummen dersom mottaker(e) ikke velger et formål å gi gaven videre til?

Gaven går likevel videre til et godt formål! I bestillingsprosessen velges det et standardformål som skal motta uinnløste gaver- så gavekortene og pengene kan ikke forsvinne.

Hvordan legge til mottakere?

Etter du har designet gavekortet, er det tid for å legge inn gavemottakerne. Du kan enten legge til én og én mottaker, eller laste opp en CSV-fil (en kommaseparert fil).

En CSV-fil får du fra en vanlig Excel-liste, ved å velge "Lagre som" og deretter velge CSV som format.

Excel-filen du bruker som utgangspunkt skal kun inneholde: e-post, navn og etternavn, i hver sin kolonne. Se eksempelet under. Du trenger ikke overskrift på kolonnene, begynn rett i rad 1.

Eksempel: