Hopp til innhold
Gi gaven videre
JOIN good forces

JOIN good forces

JOIN good forces

JOIN Good Forces er en norsk organisasjon som forener gode krefter for å styrke kvinner og barn i Øst-Kongo. Ved å øke tilgangen til helsehjelp, koble gode krefter, motarbeide vold og hjelpe overlevende etter kjønnsbasert seksuell vold tilbake til et verdig liv bidrar JOIN til å styrke kvinner og barn situasjon i DR Kongo.

DR Kongo er JOIN sitt hovedfokusområde. Etter "Den afrikanske verdenskrigen" har kamp om naturressurser og etniske spenninger likevel ført til blodige kamper og alvorlige overgrep mot sivilbefolkningen. JOIN jobber blant annet med gjenoppbygging og utrustning av helseklinikker og sykehus i DR Kongo. Samtidig jobber også med å hjelpe overlevende kvinner etter kjønnsbaserte voldshandlinger tilbake til et verdig liv, og opprettelse av barnehjem for foreldreløse barn og barn som har bortkommet fra sine foreldre under flukt.

JOIN mobiliserer mennesker, midler og organisasjoner for å oppnå store resultater i å styrke kvinner og barn i DR Kongo. Siden 1994 har mer enn 30 000 kvinner og barn fått hjelp til å reise seg etter å ha blitt utsatt for seksuell vold. Tusenvis av fattige på landsbygden har fått tilgang på helsehjelp og 5 000 menn har fått opplæring i kvinners rettigheter.

The organization supports the following of the UN's sustainability goals:

Samarbeid for å nå måleneLikestilling mellom kjønneneGod helseFred og rettferdighetAnstendig arbeid og økonomisk vekstUtrydde fattigdomUtrydde sultGod utdanning
The organization is approved by The Norwegian Control Committee for Fundraising